Tuesday, January 31, 2012

Seebimullid ja muud veidrused

No ei saa sellest ilmast üle ega ümber. Ei tea kas läheb tagasi sinna -1 kanti ka millalgi, nagu enne oli ja mulle sobis, või saab nüüd terve veebruari polaaruurijat mängida.:)

Miinus 32 on huvitav tegelikult, siis saab teha näiteks katseid, kuidas keev vesi õhku visates lumeks muutub.(youtube video) Ikka tegime ka huvipärast katseid eelmine aasta, kui päris külm oli mõned päevad, aga ei olenud vist piisavalt külm(siis vist oli miinus kakskümmend või pisut soojem too õhtu), hehee, pisuke osa isegi muutus selliseks imepeeneks jäävihmaks, aga no enamus ikka prantsatas lumme.Prooviks siis laupäeval või pühapäeval, kus siin-seal lubab päevasteks temperatuurideks -25 kuni -29 kraadini.

Eelmine aasta proovisime seebimulle ka talvel õues puhuda, väga vahva mu meelest kuidas nad selliseks jäälilledega keradeks muutuvad ja maha kukkudes edasi veerevad mööda sillerdavat lund nagu klaaskuulid. Katki lähevad siis oleks nagu nahast tehtud, vauvad selliseks kägaraks. Mullide puhumiseks sai keeratud traadist mullitajad ja fairyist segu ja mõneks ajaks oli meil elevust kui palju. Küll tuleb üsna kiire puhuja olla, kuna muidu saad hoopid jäälilledest akna sinna mulliaasa. :)

Vot sellised lõbustused siis, kuna külmema kui .15 ei suuda mina kauem kui pool tundi küll õues veeta, aga selle aja sisustab ära küll :)

ilmateate pilt facebookist

No comments:

Post a Comment