Monday, May 16, 2011

Kõik lõhnab

Täna hakkas toomingas õitsema ja nüüd on õues lihtsalt liiga hea lõhn. Ilm on ka õhtul olnud selline lämbekas ja päike läbi pilve - täitsa nagu suvi. Isegi sääsed olid esimest õhtut närimas.

Kirsid ja kreegid on ka mõned õied lahti saanud ja kohe kohe on terve puu õites.

Ostsin täna turult ka kaks kurgi taime ja ühe oranzi paprika ja ühe ei-mäleta-mis-nimelise terava pipra taime. Nemad said ka täna kilemaja elanikeks. Türi Lillelaadalt ehk siis toon veel mõne kurgi ja mõne paprika ja siis on selle maja elanikekohad täis.
Küsisin müüja käest ka nõu, et kas tšillit ja paprikat üleüldse ühes kasvuhoones võiks kasvatada, et risttolmlemist ei toimuks, aga tema arvas, et selline asi ei ole üldse võimalik, no noh:))

Sipelgad siblivad vaatamata äädikale ja kaneelile ikka rõõmsalt mööda kasvuhoonet, kuid õnneks ühtegi konkreetset pesa alget praegu ei paista.

Ja mõned tomati (Varto) õied on õitsenud ja moodustunud on väiksed nublud, nii umbes mustika suurused. Nii tore.

Ilmast nii palju, et siin Vändra metsades oli küll sama soe kui eelmistel päevadel ehk siis umbes 25 kraadi ja nii. Kuigi ilm oli ikka õhtuks väga pilves ja oli justkui vihma oodata, aga siiani ei ole sadama hakanud kahjuks. Täiesti tuulevaikne ja lõhnav.

No comments:

Post a Comment