Tuesday, March 01, 2011

Aia teemadel

Kui see kevad rutem ei tule siis ma lihtsalt plahvatan. Aga et rahuldada uudishimu ja koguda vajalikke teadmisi võtsin raamatukogust mõned raamatud kasvuhoonetest ja aedviljade kasvatamisest. Ning sattusin pisitillukesse vaimustusse sellest raamatust, mis on välja antud Maalehe poolt.
Nimeks siis Aiaviljad Pisipinnal - kottides, pottides, ämbrites, kastides ja kaussides, autoriks Deborah Schneebelli-Morell.

Raamatust saad selgeks põhilised tingimused, mida vajavad su erinevad aiajuurikad ja maitsetaimed pottides ja igasugustes muudes võimalikes ja võimatutes anumates kasvades, samuti palju asjalikku juttu mahedast väetamisest, kahjuritest ja nende tõrjumisest, samuti ilma keemiata.
Samuti kumab anumate valikus ja sättimises läbi autori kunstnikuhing ja iluarmastus, kogu see köögivilja kasvatus sedaviisi asendaks justkui ilutaimi ja ületab oma väärtuselt seda niigi.
Ideaalne raamat just alustavale aednikule ja seda just pisikese aialapi puhul kuhu suuri peenramaid ei anna rajada või lihtsalt ei ole soovi tegeleda köögiviljadega nii suures mahus.

Ja mis uudis saaks kevade suures ootuses olla veel parem, kui teade Leidast, kes vihub juba kodumaa poole lennata, et kevadega koos meile Soomaale jõuda:) Tõe huvides mainin ära, et Leida on siiski must-toonekurg, mitte keegi salapärane daam, keda ma lennujaamas ootaksin :) Uudis ise pärit SIIT.

No comments:

Post a Comment